Kalendář
<< Čvn 2017 >>
PoÚtStČtSoNe
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Ve spolupráci s Vysokou školou chemicko-technologickou se na PG uskutečnily dvě akce pro septimu a oktávu v rámci projektu Hodina moderní chemie, které vedli doktorandi z VŠCHT.

Dne 13. března proběhla prezentace na téma „Co je dobré vědět o mléce a tucích“. Studentky a studenti probrali fakta o mléce a jeho druzích, prodiskutovali mýty, provázející mléko a mléčné výrobky a jejich konzumaci. Probíraly se i funkční potraviny a probiotika. Navazujícím tématem bylo složení a klasifikace lipidů, jejich význam pro organismus, výroba ztužených tuků a vhodnost různých olejů k přípravě pokrmů.

Navazujícím tématem bylo složení a klasifikace lipidů, jejich význam pro organismus, výroba ztužených tuků a vhodnost různých olejů k přípravě pokrmů. V pondělí 3. dubna proběhl workshop „Forenzní chemie“. Tento kriminalistický obor se zabývá zajišťováním chemických stop na místě činu a tak jsme si mohli vyzkoušet, jak lze získat různými metodami otisky prstů, provést důkaz přítomnosti krve či odběr vzorků DNA.

Mgr. Jiří Jansa